
اچ ام دی گلوبال پس از بازپس گیری رتبه برند نوکیا از مایکروسافت در سال 2016، سعی در احیای نام در دنیای تلفن همراه داشت و با قدرت شروع به کار کرد. اما حالا مشخص شده که این استراتژی اشتباه است و نوکیا نمی تواند در همه رده های قیمتی با یک شرکت قدرتمند در بازار رقابت کند!
گلوبال مدیا گوشی گرانقیمت نوکیا 9 پیور ویو را در سال 2019 منتشر کرد و سعی کرد نوکیا را در زمینه گوشیهای مبتنی بر دوربین به کانون توجه خود بازگرداند. حوزه ای که برند فنلاندی در سال های اخیر حاکم بلامنازع آن بوده است. اما از سال 2019 به بعد خبری از مدل جدید پورویو نیست و با وجود اینکه هر از گاهی شایعاتی مبنی بر ساخت نسخه جدید به گوش می رسد، خبر تاخیر بلافاصله همه امیدها را در هم می شکند! حتی در حال حاضر، آدام فرگوسن، رئیس بازاریابی جهانی در Ehamedi، می گوید در حال حاضر هیچ بهانه ای برای این شرکت برای ساخت یک گوشی 800 دلاری وجود ندارد.

مدیران جهانی تصمیم گرفته اند به جای ارائه گوشی های پرچمدار و رده بالا، روی بخش محصولات میان رده و میان رده تمرکز کنند و با محدود کردن رقابت، بتوانند حضور قوی تری در بازار داشته باشند. هدف این شرکت فنلاندی این است که گوشیهای نوکیا را به خاطر دوام، ذخیرهسازی چند روزه و قیمت مقرون به صرفهشان معروف کند، بنابراین بقای آنها را در صنعت بسیار رقابتی موبایل تضمین میکند.
این استراتژی جدید تاکنون نتیجه داده است و گلوبال آچمادی اخیراً سودآوری خود را برای یک سال مالی کامل جشن گرفته است. سود عملیاتی این شرکت در سه ماهه سوم و چهارم سال 2021 برای او یک رکورد بود و در نهایت باعث شد تا سال مالی 2021 را با سود پشت سر بگذارد.
اگرچه هیچکس از آینده خبر ندارد و صحت تصمیم مدیران رویداد جهانی در سال های آینده مشخص خواهد شد، اما ظاهرا این شرکت چاره ای جز محدود کردن دامنه خود نداشته است. اگر به تاریخچه شرکت های معروفی مانند اچ تی سی، ال جی و بلک بری نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که رقابت در بخش پیشرو تلفن چقدر می تواند سخت باشد و چگونه می تواند شرکت های کوچک را تا مرز ورشکستگی پیش ببرد. حتی شرکت های بزرگی مثل سونی هم به سختی می توانند در این زمینه رقابت کنند و گوشی های این شرکت ژاپنی به تازگی تبدیل به لوازم جانبی دوربین های حرفه ای آن شده اند نه یک محصول مستقل!
