
تیمی از محققان در آزمایشگاه الکترونیک آلی و نانوساختار MIT یک بلندگوی منحصربفرد به نازک کاغذ ساخته اند که همچنین توانایی فعال کردن کاهش نویز فعال (ANC) را برای کل اتاق دارد. بله شما آن را درست خواندید! بلندگوهای جدید به شکل صفحه و روی کاغذ نازک هستند و وزن آنها فقط به اندازه یک سکه است. این بلندگوها در صورت اتصال به سطحی مانند دیوار اتاق می توانند صدایی با کیفیت تولید کنند. برای آشنایی بیشتر با این اختراع جالب با دیجی رو همراه باشید.
بلندگویی که به نازکی یک ورق کاغذ است!
تیمی از مهندسان MIT اخیراً در یک پست وبلاگ رسمی از یک بلندگوی بسیار باریک رونمایی کردند. این اسپیکر درست مانند یک صفحه کاغذ است که می تواند به سطوح متصل شود و به عنوان یک منبع صوتی فعال عمل کند. به گفته محققان، بلندگوی جدید با ضخامت کاغذ کمترین اعوجاج صدا را دارد و در عین حال انرژی بسیار کمتری نسبت به بلندگوهای سنتی مصرف می کند.
برای توسعه این محصول منحصر به فرد، مهندسان MIT رویکرد جدیدی به مفهوم بلندگو در پیش گرفته اند. برخلاف بلندگوهای سنتی، این بلندگوهای نازک از موادی به شکل پیزوالکتریک استفاده می کنند که با اعمال ولتاژ حرکت می کند. حرکت این ماده به نوبه خود هوای بالای آن را به حرکت در می آورد و در نتیجه امواج صوتی تولید می کند.
سیستمهای بلندگوی نازک و مشابه کنونی به گونهای طراحی شدهاند که نمیتوان آنها را روی سطح نصب کرد و باید آزادانه لرزش داشته باشند و صدا تولید کنند. برای حل این مشکل، مهندسان طرح را اصلاح کردند و در نهایت، به جای تکان دادن کل صفحه، طرحی را پیشنهاد کردند که شامل برآمدگیهای گنبدی بود که هر کدام میتوانست به طور جداگانه روی یک ماده پیزوالکتریک نازک ارتعاش کند. برای محافظت از این گنبدها در برابر سایش و سایش، لایه های محافظ در بالا و پایین ورق نازک قرار می گیرد.
اکنون، با تولید موفقیت آمیز این بلندگوی باریک، محققان امیدوارند که بتوان از آن برای فعال کردن حذف نویز فعال (ANC) در اتاق های آشفته مانند کابین خلبان استفاده کرد. این بلندگوها را می توان بر روی دیوارهای کابین نصب کرد و صداهایی با فرکانس های مخالف تولید کرد تا صدای محیط را از بین ببرد. دقیقاً همان کاری که هدفون های بی سیم ANC انجام می دهند.
محققان همچنین پیشنهاد میکنند که از آنجایی که بلندگوهای کاغذی نازک انرژی بسیار کمی مصرف میکنند، میتوان از آنها در سینما یا سینما برای ارائه صدای فراگیر و سه بعدی برای تجربهای فراگیرتر استفاده کرد. علاوه بر این، به دلیل مصرف انرژی بسیار کم، می توان از این اسپیکرها در دستگاه های هوشمند با عمر باتری محدود استفاده کرد.
در حال حاضر، اگرچه نتایج این پروژه بسیار امیدوارکننده به نظر می رسد، اما اطلاعاتی در دست نیست که آیا این بلندگوهای کاغذی وارد تولید انبوه می شوند یا خیر. اما این امید وجود دارد که در آینده نزدیک بتوانیم دیوار اتاق نشیمن را با چنین بلندگوهایی بپوشانیم و علاوه بر رهایی از صداهای مزاحم، تجربیات هیجان انگیزی از تماشای موسیقی و فیلم داشته باشیم.
نظر شما چیه؟ آیا بلندگوهای کاغذی می توانند انقلابی در تولید دستگاه های صوتی ایجاد کنند؟ در قسمت نظرات به ما اطلاع دهید.
