
بر اساس آخرین یافته های علمی، کلید درمان سرطان ممکن است در تفاوت های ژنتیکی بین انسان و سگ باشد. به گفته دانشمندانی که با مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده کار می کنند، سگ ها به همان بیماری هایی مبتلا می شوند که ما مبتلا می شویم و بسیاری از ژن های خود را با انسان ها به اشتراک می گذارند. با این حال، در طول 200 سال گذشته، ظاهر سگ ها و ژن های مسئول این ویژگی های خارجی مورد مطالعه قرار گرفته و به طور قابل توجهی دستکاری شده است.
البته به گفته الین اوستراندر، ژنتیک دان ارشد در مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، ممکن است بتوانیم کلید درمان سرطان را در این دستکاری ژن های سگ ها پیدا کنیم. اوسترندر با حضور در برنامه تلویزیونی معروف “60 دقیقه” توضیح داد که دستکاری ژن ها و کشف آسیب پذیری های آنها در سگ ها مطالعه ژنتیک در این حیوانات را آسان تر از انسان ها کرده است.
اوسترندر در پاسخ به سوال میزبان در مورد شباهت سگ ها به انسان در بیش از 200 سال پیش، پاسخ داد:
تغییراتی وجود دارد. ما این را از روی فسیل ها و سوابق باستان شناسی می دانیم، اما تقریباً تمام تغییراتی که امروزه در حلقه ها می بینید در 200 سال گذشته رخ داده است.
تنوع ژنتیکی در سگ ها، که متخصص ژنتیک نیز در مورد آن صحبت می کند، چیزی است که امید به یافتن کلید درمان سرطان را افزایش می دهد.
به عنوان مثال، برخی از نژادهای سگ بیشتر مستعد ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند و دانستن این موضوع به دانشمندان اجازه می دهد تا ژن های این نژادهای سگ را با دقت بیشتری مطالعه کنند. این به نوبه خود می تواند یافتن کلید درمان سرطان را بسیار آسان تر کند، به خصوص اگر تحقیقات بیشتر بر روی جهش های ژنتیکی مختلف تمرکز کند.
شنیدن این موضوع که میتوانیم به درمان قطعی سرطان نزدیکتر و نزدیکتر شویم، همیشه هیجانانگیز است. در حالی که شیمی درمانی در سال های اخیر موفقیت آمیز بوده است، عوارض جانبی آن بر بدن انسان غیرقابل انکار است. بنابراین، یافتن کلیدی برای درمان سرطان که عوارض جانبی کمتری داشته باشد، چیزی است که به شدت ذهن محققان را درگیر می کند و تحقق آن بسیار هیجان انگیز خواهد بود.
ویروسهای کشنده سرطان و حتی پچهای کشنده سرطان در سالهای اخیر معرفی شدهاند، اما هرگز بهعنوان درمانهای قطعی و جهانی که به آسانی برای کمک به مردم در دسترس هستند، شناخته نشدهاند. بنابراین اگر بتوان این مشکل را در سطح ژنتیکی حل کرد، قطعا انقلابی در مبارزه با سرطان به دنبال خواهد داشت.