در سال 2012، مایکروسافت همزمان با راه اندازی اکوسیستم جدید و اپ استور ویندوز، مبلغ هنگفتی را خرج کرد، تبلتی باریک و سبک بر اساس لوگو به نام Surface یا Surface RT معرفی کرد. در کنار این محصول، ردموندی دستگاه کاملا متفاوت دیگری به نام سرفیس پرو را معرفی کرد که به معماری x86 اینتل مجهز بود.
اکنون پس از گذشت 10 سال از طراحی نسل نهم سرفیس پرو، مایکروسافت این دو دستگاه را با هم ترکیب کرده و دو کانفیگ کاملا متفاوت یکی با معماری ARM و دیگری با معماری Intel x86 را در قالب یک دستگاه منتشر کرده است.
خانواده ردموند طیف گستردهای از دستگاههای مختلف را با نام تجاری سرفیس تولید میکنند و سرفیس پرو محبوبترین محصول در میان آنها از زمان عرضه اولین نسل در سال 2012 به حساب میآید. سرفیس پرو یک تبلت نسبتا سبک است که میتواند نقش لپ تاپ مجهز به سیستم عامل دسکتاپ با اتصال به صفحه کلید مغناطیسی.
سرفیس پرو 9 دهمین تلاش مایکروسافت برای متقاعد کردن مشتریان برای خرید این محصول است
نسل چهارم سرفیس پرو به قدری رضایت بخش بود که مایکروسافت تا مدت ها طراحی آن را تغییر نداد. پس از سه نسل و همزمان با ارائه سرفیس پرو 7، این شرکت از محصول مدرن تری از این خانواده به نام سرفیس پرو ایکس (سرفیس پرو ایکس) رونمایی کرد که از معماری ARM استفاده می کند، اما در هنگام کار با نرم افزار و برنامه های کاربردی در X86 عملکرد بسیار ضعیفی دارد. .
سرفیس پرو 8 را می توان پاسخی به آن دسته از طرفداران مایکروسافت دانست که خواهان محصولی با طراحی مدرن سرفیس پرو ایکس و در عین حال مجهز به تراشه ای قدرتمند بودند. در مقایسه با نسلهای قبلی، سرفیس پرو ۸ نازکتر، سبکتر و قدرتمندتر بود و صفحهنمایش باکیفیت و باتری بادوام داشت.
سرفیس پرو 8 با وجود رفع بسیاری از مشکلات نسل های قبل، همچنان جای پیشرفت داشت. وزن زیاد، حذف پورت USB-A، قیمت بالا به دلیل ضعف در تعامل لمسی نرم و نیاز به خرید جداگانه صفحه کلید، همه مسائلی بود که در آن زمان در مورد سرفیس پرو 8 مطرح شد. دستگاهی که قیمتی بالاتر از بهترین اولترابوک ها و مک بوک های ویندوز داشت، اما راحتی و ارگونومی لازم برای استفاده از آنها را نداشت.
طرفداران مایکروسافت و به خصوص سری Surface Pro از پشتیبانی Redmonds ناامید نشدند. آنها نسل هشتم سرفیس پرو را نقطه شروعی برای بهبود تبلت گران قیمت مایکروسافت می دانستند و همچنان به عملکرد سرفیس پرو 9 و بهبودهای قابل توجه آن امیدوار بودند.
بررسی ویدیویی Surface Pro 9
ردموندی در پایان مهر 1401 و در دهمین سالگرد رونمایی از سرفیس پرو، نسل نهم این دستگاه را ارائه کرد. سرفیس پرو 9 با استفاده از همان شاسی نسل هشتم و حذف جک 3.5 میلی متری هدفون، بسیاری از طرفداران مایکروسافت را ناامید کرد. در ادامه با بررسی سرفیس پرو 9 با زومیت همراه باشید تا دلیل ناامیدی طرفداران مایکروسافت را بدانید و عملکرد این محصول را در شرایط مختلف بررسی کنید.
کیفیت طراحی و ساخت سرفیس پرو 9
با حفظ طراحی مشابه نسل قبلی، سرفیس پرو نیز از همان کیفیت بهره می برد. نسل نهم این دستگاه دارای صفحه نمایش 13 اینچی PixelSense با حاشیه های باریک در سمت چپ و راست است و روکش بدنه آن از آلومینیوم مرغوب ساخته شده است که با وجود افزایش وزن، حس بالا بودن را القا می کند. محصول با کیفیت با بدنه محکم