محققان دانشگاه کرنل فناوری جدیدی را توسعه داده اند که ارتباط بی صدا را امکان پذیر می کند. دستگاهی که آنها طراحی کردند، فناوری سونار را روی یک عینک قرار میدهد تا حرکات لبهای کاربر را تشخیص دهد و کلمات آنها را بخواند. سپس این کلمات را می توان برای کسانی که مشکل گفتاری دارند از روی بلندگو پخش کرد یا به سیستم های کامپیوتری فرستاد.
تبلیغات
عینکهای سونار دانشگاه کرنل از میکروفونها و بلندگوهای کوچک برای تشخیص کلماتی که به آرامی توسط کاربر استفاده میشود، استفاده میکنند. این دستگاه دوربین ندارد و بدون هدفون کار می کند. برای استفاده از آن، کاربر فقط باید عینک را روی صورت خود قرار دهد.
این دستگاه از یک الگوریتم یادگیری ماشینی برای تشخیص حرکات دهان کاربر استفاده می کند تا پروفایل های صوتی را به صورت لحظه ای تجزیه و تحلیل کند. این مکانیزم باعث می شود که دقت تشخیص کلمات دستگاه به حدود 95 درصد برسد.
استفاده از عینک سونار چیست؟
یکی از جذاب ترین کاربردهای این عینک برای افرادی است که مشکل صدا دارند. این افراد می توانند با تکان دادن لب های خود سخنان خود را به گوینده دیگری برسانند تا صدای آنها به این شکل بازتولید شود. همچنین می توان از این دستگاه در کتابخانه ها برای کنترل موسیقی یا در کنسرت های بلند برای ارسال دستورات صوتی به سیستم های الکترونیکی استفاده کرد.
محققان کرنل این فناوری را به گونه ای طراحی کردند که کوچک، کم مصرف و سازگار با حریم خصوصی باشد. به گونه ای که هیچ اطلاعات سازگار با این عینک از تلفن همراه شما خروجی نخواهد شد. چنگ ژنگ، استادیار علوم ارتباطات در دانشگاه کرنل می گوید: «بیشتر فناوری ها در زمینه تشخیص گفتار بی صدا به چند دستور از پیش تعریف شده محدود می شوند و نیاز به استفاده از دوربین دارند که راحت و راحت نیست. ما [فناوری] ما سونار را به بدن میآوریم.”
محققان می گویند این سیستم می تواند الگوهای گفتار افراد را در چند دقیقه یاد بگیرد. این دستگاه در حال حاضر به گونه ای طراحی شده است که 10 ساعت عمر باتری دارد. اکنون محققان به دنبال تجاری سازی این فناوری هستند.
منبع: آخرین خبر