استخراج کبالت در سالهای اخیر مملو از جنجالهایی بوده است و منتقدان نگرانیهایی را در مورد آسیبهای زیستمحیطی و شرایط بد برای معدنکاران مطرح میکنند و اغلب شرکتهای بزرگ فناوری را به نادیده گرفتن چنین مسائلی متهم میکنند. در همین راستا اپل به تازگی اعلام کرده است که تا سال 2025 تمامی باتری های جدید تولید شده توسط این شرکت به طور کامل از کبالت بازیافتی من استفاده خواهم کرد
چرا اپل به استفاده از کبالت بازیافتی روی آورد؟
کبالت یک عنصر ضروری در صنعت الکترونیک است و یکی از کاربردهای آن را می توان در تولید باتری های مورد استفاده در دستگاه های هوشمند نام برد. اما به دلیل تقاضای زیاد علاوه بر عرضه محدود و توزیع ناهمگون معادن در جهان، استخراج عنصر مذکور همواره با مشکلاتی همراه بوده است. برخی از بزرگترین معادن کبالت در آفریقا همواره متهم به سوء استفاده از نیروی کار بوده اند و گزارش ها نشان می دهد که شرایط زندگی کارگران در آنجا بسیار اسفناک است. تحقیقات همچنین نشان می دهد که کار در این معادن و تماس با کبالت می تواند اثرات مضری بر سلامت افراد داشته باشد.
تأثیر زیست محیطی استخراج فلزات مورد نیاز برای ساخت دستگاه های هوشمند مانند کبالت، یکی دیگر از جنبه های منفی دنیای فناوری است. شرکت ها می توانند با تشویق مشتریان خود به بازیافت محصولات قدیمی خود، راه آسانی برای بدست آوردن کبالت بازیافتی در نظر بگیرند. همچنین افزایش قابلیت تعمیر محصولات و در نتیجه افزایش عمر مفید آنها از دیگر مواردی است که می تواند به مصرف کمتر اقلام کمیاب کمک کند.
اگرچه اپل از نظر قابلیت تعمیر محصولات خود شهرت خوبی ندارد. اما به تازگی اعلام کرده است که در آینده نزدیک از کبالت کاملا بازیافتی در باتری هایی که برای دستگاه هایی مانند آیفون، آی پد، مک بوک و اپل واچ می سازد، استفاده خواهد کرد. اپل مدعی است که در تولید باتری ها عمدتا از کبالت استفاده می کند و این اقدام می تواند مصرف عنصر مذکور را در آنها به میزان قابل توجهی کاهش دهد. طبق بیانیه اپل، یک چهارم کبالت مصرف شده در باتری های محصولات در سال 2022 از منابع بازیافتی تهیه شده است که نسبت به سال قبل 13 درصد افزایش داشته است.
اپل قصد دارد تا سال 2030 ردپای کربن خود را خنثی کند و برای این منظور میخواهد برای تامین 100 درصد عناصر دیگر مانند آلومینیوم، تنگستن و فلزات کمیاب به منابع بازیافتی روی بیاورد. «لیزا جکسون»، یکی از مدیران ارشد اپل، اشاره کرد که وقتی زمان مذکور فرا برسد، تمام محصولات اپل کاملاً از مواد بازیافتی ساخته خواهند شد. شایان ذکر است که اکنون حدود 73 درصد از عناصر کمیاب و 38 درصد قلع مصرفی اپل از منابع بازیافتی به دست می آید. اقدام مذکور می تواند در وجهه عمومی این شرکت تاثیر مثبت داشته باشد و مشتریان محصولات آن به ویژه نسل جدید را به خرید بیشتر دستگاه ترغیب کند.
منبع: دیجیاتو