شرط اصلی فعالیت پلتفرم های فیلتر شده خارجی: افتتاح دفتر در ایران

ابراهیم رئیسی با بیان اینکه هیچ منعی برای فعالیت هیچ تریبون خارجی که بخواهد با راه اندازی دفتر در کشور پاسخگو باشد وجود ندارد و سیاست دولت این است که از تبدیل شدن فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، رئیسی در بخشی از نشست با فعالان دانشجویی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر بحث فیلترینگ، با تاکید بر اینکه سیاست دولت این است که فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور تبدیل نشود، گفت: سیاست های دولت این است که فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور تبدیل نشود. هیچ محدودیتی برای هیچ پلتفرم خارجی که بخواهد با راه اندازی دفتری در کشور مسئولیت پذیرفته باشد، وجود ندارد.”

وی درباره برخورد با تریبون های خارجی نیز گفت: ما مانند برخی از کشورهایی که مدعی آزادی بیان هستند، اعتقادی به برگزاری دادگاه برای تریبون های خارجی نداریم، احتمالا منظور وی برگزاری دادگاه در آمریکا برای محاکمه تیک توک است.

سئو کول

نامه ای با مهلت پاسخ دهی 10 روزه هنوز بی پاسخ است

رئیس جمهور در حالی بار دیگر شرط غیرممکن را برای فعالیت سکوهای بین المللی در کشور قرار داد که پیش از این مرکز ملی فضای مجازی با ارسال نامه ای به متا اولتیماتوم 10 روزه ای را برای ادامه فعالیت این سکو در ایران تعیین کرده بود.

اواسط دی ماه 1401 بود، یعنی دو ماه و نیم پس از شروع فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ توسط مسئولان، مرکز ملی فضای مجازی نامه ای رسمی به مدیرعامل شرکت متا نوشت.

  گفتگو با دکتر اسماعیل هو، کارشناس تجارت الکترونیک و فعال فین تک

در این نامه رسمی علیرغم اعتراض به نقش پلتفرم های این شرکت در ناآرامی های اخیر و عدم پاسخگویی به نامه های قبلی، حداکثر 10 روز مهلت به متا داده شد تا نماینده رسمی مسئول مستقر در ایران را معرفی کند. بر اساس این نامه، معرفی نماینده به عنوان شرط ادامه فعالیت اینستاگرام و واتس اپ در ایران اعلام شده است.

دیگر نه اولتیماتوم، به فیلترینگ ادامه دهید

سئو کول

البته این درخواست به صراحت در طرح دفاع ردیابی شد. با پایان اولتیماتوم 10 روزه مرکز ملی سایبری به متا، این فرصت 10 روز دیگر تمدید شد و هنوز پاسخی دریافت نشده است.

ابوالحسن فیروزآبادی رئیس وقت مرکز ملی فضای مجازی نیز پس از اعلام تمدید اولتیماتوم گفت: تاکنون هیچ مجوزی برای بستن اینستاگرام در جایی تایید نشده است. آنچه منجر به محدودیت دسترسی به پیام رسان های متا شد، درخواست شورای امنیت کشور بود و به شرایط خاص امنیتی کشور برمی گردد.

از نیمه دی ماه 1401 تا امروز بیش از 4 ماه می گذرد و متا هنوز به نامه ارسالی پاسخ نداده است. از سوی دیگر، شرط پیشنهادی ایجاد دفتر رسمی و بر عهده گرفتن مسئولیت امکان ادامه فعالیت متا در ایران، از نظر کاربران این پلتفرم‌ها به عنوان یک شرط غیرممکن شناخته می‌شود.

تحریم های بین المللی علیه برقراری روابط اقتصادی و تجاری با ایران، از سوی دیگر قوانین و دستورالعمل های شرکت متا به وضوح نشان می دهد که این شرکت در ایران دفتر ایجاد نخواهد کرد. از سوی دیگر روند فیلترینگ ادامه دارد و آینده امکان استفاده از این شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها هنوز مشخص نیست.

  افتتاحیه Poco Watch در رویداد 26 می رسما تایید شد

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید