مشاهدات تلسکوپ جیمز وب از شش کهکشان که بین 500 تا 700 میلیون سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته اند، نشان می دهد که جرم هر کدام بیش از 10 میلیارد خورشید است. این کهکشان همچنین یکی از کهکشانهای کشفشده است که از کهکشان راه شیری پرجرمتر است، در حالی که کهکشان ما میلیاردها سال برای تشکیل و رشد داشت.
در واقع، اگر مدل استاندارد کیهان شناسی را بپذیریم، وجود این کهکشان ها مشکوک است زیرا خیلی زود پس از انفجار به اندازه بسیار عظیمی رسیدند.
مایک بویلان کولچین، استادیار نجوم در دانشگاه تگزاس در آستین گفت: «اگر این اجرام درست باشند، ما در قلمروی ناشناخته هستیم و به چیز بسیار جدیدی در مورد شکلگیری کهکشانها یا تغییرات در کیهانشناسی نیاز خواهیم داشت». یکی از احتمالات جدیتر این است که جهان در مدت کوتاهی پس از انفجار بزرگ، سریعتر از آنچه ما انتظار داریم منبسط شد، که ممکن است به نیروها و ذرات جدیدی نیاز داشته باشد.
برای اینکه کهکشان ها با چنین سرعتی شکل بگیرند، باید تقریباً 100 درصد گاز خود را به ستاره تبدیل کنند. این با تئوری های فعلی ناسازگار است.
آقای کولچین در این باره می گوید: «معمولاً ما شاهد تبدیل تا 10 درصد از گاز کهکشانی به ستاره هستیم. بنابراین، تبدیل 100 درصد گاز به ستاره از نظر فنی درست در لبه چیزی است که از نظر تئوری ممکن است.
دانشمندان می گویند که اگر جرم و زمان تشکیل این کهکشان ها تایید شود، باید تغییرات اساسی در مدل غالب کیهان شناسی اعمال شود.
مدل استاندارد کیهان شناسی، که از اواخر دهه 1990 به نظریه غالب در میان ستاره شناسان تبدیل شده است، مدلی ساده است که بر اساس نظریه کلی انیشتین، ویژگی های جهان را از ساختار تابش پس زمینه کیهانی تا انبساط شتابان توضیح می دهد. نسبیت در رابطه با گرانش
در واقع، اگر راههای دیگری و سریعتر از شکلگیری کهکشانها نسبت به مدل استاندارد وجود داشته باشد، ستارهشناسان باید تفکر غالب خود را تغییر دهند. همچنین، اگر موادی برای تشکیل ستارهها و کهکشانها در جهان اولیه بیش از آنچه قبلاً تصور میشد وجود داشت، مدل استاندارد باید تغییر میکرد.
تأیید دقیق برآوردهای فعلی از جرم کهکشان های تازه کشف شده و زمان تشکیل آنها نیاز به طیف سنجی دارد. دانشمندان میگویند سیاهچالههای مرکزی پرجرم ممکن است کهکشانهای همسایهشان را داغتر و درنتیجه درخشانتر کردهاند، که باعث شده بزرگتر از آنچه هستند به نظر برسند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، بخشی از پروژه ای در دانشگاه تگزاس در مرکز نجوم آستین، قرار است بر منطقه ای از کیهان متمرکز شود که انتظار می رود هزاران کهکشان اولیه را در خود جای دهد.
دکتر کولچین گفت: “این برای شناسایی نادرترین و پرجرم ترین کهکشان های ایجاد شده در کیهان اولیه ایده آل خواهد بود و به ما خواهد گفت که بزرگ ترین کهکشان ها و سیاهچاله ها با چه سرعتی در کیهان اولیه شکل گرفته اند.”
نتایج تحقیقات جدید در مجله علمی “Nature Astronomy” منتشر شده است.
منبع: آخرین خبر