در سال 2016، چهار سال قبل از شیوع بیماری همه گیر در جهان، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) زنگ خطر را در مورد بیماری های مشترک بین انسان و دام به عنوان یک مشکل جهانی در حال ظهور به صدا درآورد. بر اساس برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود یک میلیارد نفر به بیماری های مشترک انسان و حیوان مبتلا می شوند که منجر به مرگ میلیون ها نفر می شود.
به همین دلایل، اکنون دانشمندان برای پیشبینی و تشخیص بیماریهای همهگیر به هوش مصنوعی روی میآورند.
پیشبینی همهگیری با هوش مصنوعی
آنها با الگوریتم خود که سه سال و 10000 ساعت محاسبه طول کشید، توانستند 80000 تعامل بالقوه جدید بین ویروس ها و میزبان های انسانی را شناسایی کنند و حتی مشخص کنند که کدام بخش از جهان بیشترین نگرانی را دارد.
این تیم از بزرگترین مجموعه داده باز، CLOVER استفاده کرد که 5494 تعامل بین 829 ویروس و 1081 میزبان پستانداران را توصیف می کند. آنها سپس روی 20 ویروسی که نگران کننده تلقی می شدند و پتانسیل ابتلا به انسان را داشتند، تمرکز کردند.
تیموتی پوزیو، استاد گروه علوم زیستی دانشگاه مونترال، می گوید:
ما از چند ماه اول سال 2020، قبل از شیوع بیماری همه گیر، روی این پروژه کار کرده ایم. مشکل اصلی این است که ما فقط یک تا دو درصد از تعاملات بین ویروس ها و پستانداران را می دانیم. شبکههای پراکنده با برهمکنشهای کمی وجود دارد که تنها در چند گونه متمرکز شدهاند. ما می خواهیم بدانیم کدام گونه از ویروس احتمالاً کدام گونه از پستانداران را آلوده می کند تا بتوانیم تعیین کنیم که کدام فعل و انفعالات احتمال بیشتری دارد.”
در نهایت، این تیم امیدوار است که مدل هوش مصنوعی آنها نه تنها نقاط داغ جدید را برای تحقیقات بیشتر آگاه کند، بلکه انتظار دارد فرصتهای نظارت بیشتری را نیز فراهم کند. در گام بعدی، آنها قصد دارند این هوش مصنوعی را به سطح جدیدی برسانند تا مکانیسم های میکروبیولوژیکی، ایمنی و محیطی بیشتری را در بر گیرد.
منبع: آخرین خبر