بیشتر اتمسفر اورانوس متشکل از هیدروژن و هلیوم است که آثار کمی از متان دارد. در واقع رنگ سبز و آبی اورانوس حاصل وجود متان در جو این سیاره است. اگرچه اورانوس دورترین سیاره منظومه شمسی نیست، اما سردترین جو را در بین این سیارات دارد. دلیل این مشکل گرمای اندک داخلی برای جبران گرمای خورشید است.
در سال 2021، محققان شفق های زیبایی را در جو فوقانی اورانوس مشاهده کردند. در زیر اتمسفر فوقانی، دما و فشار بالا مولکول های متان را از هم جدا می کند و کربن آزاد می کند و در نتیجه شکل کریستالی ایجاد می کند. اورانوس باران الماسی دارد.
اورانوس با قطر 50724 کیلومتر، کمی بزرگتر از همسایه خود نپتون است، اما جرم کمتری دارد و آن را به دومین سیاره کم چگال بعد از زحل تبدیل می کند. حداقل دما در اورانوس می تواند به منفی 224 درجه سانتیگراد برسد، بنابراین برخی از مناطق اورانوس سردتر از نپتون هستند.
5 درصد اتمسفر اورانوس را هیدروژن، 15.2 درصد هلیوم و 2.3 درصد متان تشکیل می دهد. ساختار داخلی این سیاره شامل گوشته ای از یخ آب، آمونیاک و متان و هسته ای از آهن و سیلیکات منیزیم است.
حقایق جالب در مورد سیاره اورانوس
فاصله اورانوس از خورشید چقدر است؟
سیاره اورانوس به طور متوسط 2.9 میلیارد کیلومتر از خورشید فاصله دارد که تقریباً 20 برابر فاصله زمین از خورشید است. یک سال اورانایی برابر با 84 سال زمینی است، در حالی که یک روز اورانایی تنها 17 ساعت زمینی طول می کشد.
چرا اورانوس تقریباً به طرفین می چرخد؟
اورانوس با زاویه 98 درجه نسبت به محور مداری خود می چرخد. این ویژگی اورانوس را به سیاره ای عجیب تبدیل می کند که به پهلو می چرخد. سیاراتی مثل زمین سیاره مریخ و زحل دارای انحراف مداری 25 درجه هستند و سیارات دیگر مانند مشتری و عطارد انحراف کمی دارند یا اصلاً انحراف ندارند. اما اورانوس تنها سیاره منظومه شمسی است که به پهلو می چرخد. رایج ترین توضیح برای این انحراف اورانوس این است که احتمالاً در هنگام شکل گیری با یک پیش سیاره به اندازه زمین برخورد کرده است. اگر چنین برخوردی رخ می داد، قطعاً مدار اورانوس را تغییر می داد.