آلفا قنطورس؛ نزدیکترین منظومه ستاره ای به زمین را کاوش کنید

در فاصله تقریباً 1.5 واحد نجومی از پروکسیما قنطورس و در موقعیتی خارج از منطقه قابل سکونت ستاره، سیاره فراخورشیدی مینی نپتون، پروکسیما قنطورس c. بر اساس فهرست رایگان سیارات فراخورشیدی، این جهان تقریباً هفت برابر زمین است و هر 1900 روز زمینی یک بار به دور ستاره خود می چرخد.

پروکسیما قنطورس c برای اولین بار در سال 2019 پس از لرزش ناشی از کشش گرانشی در حرکت ستاره مادرش مشاهده شد. وجود این سیاره در سال 2020 با تصاویری از تصویر تلسکوپ فضایی هابل در سال 1995 تایید شده است. این روش کشف، پروکسیما قنطورس را به یکی از معدود سیارات فراخورشیدی تبدیل کرد که وجود آن از نظر بصری تأیید شده است.

در سال 2022 سیاره سومی در اطراف پروکسیما قنطورس مشاهده شده است که پروکسیما قنطورس d نام دارد. این سیاره تقریباً یک چهارم جرم زمین را دارد و در فاصله حدود 3 درصد از فاصله زمین و خورشید به دور ستاره خود می چرخد ​​و به قدری به پروکسیما قنطورس نزدیک است که هر 5 روز یک بار چرخش را انجام می دهد. پروکسیما d یکی از سبک ترین سیاره های فراخورشیدی است که تاکنون دیده شده است.

ژائو فاریامحقق موسسه اخترفیزیک و علوم فضایی Space.com با اشاره به Proxima Centauri c گفت: “کشف این سیاره این باور را تقویت می کند که سیارات کم جرم مانند زمین که ممکن است قابل سکونت باشند در کهکشان ما بسیار رایج هستند. همچنین ثابت می کند که ما اکنون ظرفیت فنی برای یافتن آنها با استفاده از ابزارهای مدرن را داریم. بر اساس جرم بسیار کم، می توان نتیجه گرفت که این سیاره احتمالاً مخلوطی سنگی مانند زمین و مریخ وجود دارد.

  تمامی صداپیشگان اصلی بازی میراث هاگوارتز معرفی شدند

همچنین، در سال 2021، ستاره شناسان نشانه های احتمالی سیاره فراخورشیدی دیگری را که به دور قنطورس می چرخید، مشاهده کردند. این سیاره در منطقه قابل سکونت یا منطقه اطراف ستاره است که نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد است که بتواند آب مایع را پشتیبانی کند (عنصر حیاتی لازم برای تشکیل حیات). قرارداد.

آیا انسان ها می توانند در آلفا قنطورس زندگی کنند؟

ما می دانیم که آلفا قنطورس نزدیک ترین منظومه ستاره ای به همسایه خورشیدی ما است، و ما کاملاً مطمئن هستیم که سیارات دیگری شبیه به زمین در آن منظومه وجود دارند. حال سوال این است که آیا مردم می توانند در این سیستم زندگی کنند؟

شاید بزرگترین چالشی که برای ساختن یک خانه جدید در منظومه آلفا قنطورس با آن مواجه خواهیم بود، فاصله بسیار زیاد زمین تا این سه ستاره باشد. اگرچه آلفا قنطورس نزدیک ترین منظومه ستاره ای به زمین است، اما هنوز بیش از 4 سال نوری یا حدود 37.8 تریلیون کیلومتر فاصله دارد.

چقدر طول می کشد تا به آلفا قنطورس برسید؟

برای پیمودن چنین مسافت عظیمی به یک فضاپیمای بسیار سریع یا روش دیگری برای سفر نیاز داریم. به گفته ناسا، شاتل فضایی دیسکاوری (در سال 2011 بازنشسته شد) با سرعتی در حدود 28000 کیلومتر در ساعت حرکت می کند. حتی با سرعت ثابت، رسیدن به آلفا قنطورس بیش از 148000 سال طول می کشد.

حتی زمانی که سفینه فضایی Oraine (به برنامه آرتمیس) آماده سفر انسان است، حداکثر سرعتی در حدود 32180 کیلومتر در ساعت خواهد داشت. حتی اگر این فضاپیماها برای سفرهای خارج از منظومه شمسی و نه فقط سفرهای کوتاه به ماه یا مریخ طراحی شده باشند، واضح است که باز هم زمان سفر به آلفا قنطورس کاهش نخواهد یافت.

  پوستر شخصیت Khairesh Autobots in Transformers: Rise of the Beasts

تنها فضاپیمایی که منظومه شمسی را ترک کرده است وویجر 1 و 2 دوقلو هستند. ناسا تخمین می زند که حتی با سرعت بیش از 35000 مایل در ساعت، دوقلوهای وویجر تقریباً 40000 سال طول می کشد تا 2 سال نوری بپیمایند و به مرز نامشخص بین منظومه شمسی و ستاره پروکسیما قنطورس برسند و ممکن است این مدت زمان بیشتری طول بکشد. 80000 سال طول می کشد تا هر یک از این فضاپیماها به سطح پروکسیما قنطورس برسد؟

آیا منظومه آلفا قنطورس به زمین نزدیک خواهد شد؟

ستارگان و سیارات منظومه ستاره ای آلفا قنطورس به سمت زمین حرکت می کنند. اما این حرکت بسیار کند انجام می شود. به گفته پایگاه نجومی سیمبد، این منظومه در 30 هزار سال آینده به نزدیکترین نقطه خود به منظومه شمسی خواهد رسید و فاصله آن از ما به سه سال نوری کاهش می یابد.

سپس 3000 سال بعد، این منظومه ستاره ای دوباره شروع به دور شدن از منظومه شمسی خواهد کرد. در آن زمان، پروکسیما قنطورس دیگر نزدیکترین همسایه ستاره ای ما نخواهد بود و ستاره دیگری به نام راس 248 (HH Andromedae) این عنوان را به خود اختصاص خواهد داد. Ras 248 همچنین یک کوتوله قرمز است که در حال حاضر حدود 10.3 سال نوری از خورشید فاصله دارد و دهمین ستاره نزدیک به منظومه شمسی است. در سال 1993 پیش بینی شد که این ستاره پس از ورود به دوره 36 هزار ساله در فاصله 3.02 سال نوری به خورشید نزدیک شود.

دیدگاهتان را بنویسید